Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Вашингтон – столицата на

...
Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Вашингтон – столицата на
Коментари Харесай

Подкрепата и взаимодействието с евро-атлантически партньори като основа на сигурността и върховенството на закона бе основна тема на срещи на главния прокурор Иван Гешев във Вашингтон

Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Вашингтон – столицата на Съединените американски щати, където организира редица срещи с публични лица от Камарата на представителите на Съединени американски щати. Той бе съпроводен от Владимир Николов, ръководител на Асоциацията на прокурорите в България и административен началник на Окръжна прокуратура-Плевен.
 
С конгресмен Ник Лалота Иван Гешев разиска стратегическото място на България в НАТО и Европейски Съюз по използването на ефикасни следствия за попречване на опитите за непознато въздействие и налагане на антидемократични настроения в обществото. Конгресменът акцентира значимостта на импортирания през 2023 година за разискване в Конгреса Black Sea Security Act, който планува надграждане на общите дейности на страните в Черноморския район за възстановяване методите на връзка и повишение на киберсигурността.
 
 Срещи на Иван Гешев в Съединени американски щати Срещи на Иван Гешев в Съединени американски щати Източник: Прокуратура на Република България
Сигурността в Черноморския район и отстояването на върховенството на правото бе акцент и в срещата на Иван Гешев с конгресмен Брандън Уилямс. " Взаимодействието и обмяната на информация с нашите сътрудници би трябвало да бъде по-осезателна, с цел да може да бъдат отблъснати всевъзможни опити за налагане на ползи, противоречащи на ползите на нашите страни ", означи Иван Гешев и акцентира, че " само с общи дейности и взаимопомощ българската страна би могла да отбрани външната граница на Европейски Съюз ".
 
Главният прокурор се срещна и с конгресмен Андрю Гарбарино. Двамата разискаха противодействието на страната ни юридически аспект на киберпрестъпленията. Обединиха се към мнението, че в ерата на цифровия напредък интернет закононарушенията слагат страните пред предизвикателство и усложняват работата на законодателните органи за гарантиране сигурността на жителите. На срещата окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов показа работата на новосформирания отдел " Киберпрестъпления " при Национална следствена служба.
 
Конгресмен Гарбарино е член на Комисията по вътрешна сигурност и финанси и за него представляваше интерес предоставената от основния прокурор Иван Гешев информация по повод дейностите на Прокуратурата на Република България за битка с проведената престъпност, интернет закононарушенията и отбраната на правата и сигурността на жителите.
 
В рамките на своето посещаване основният прокурор организира работни срещи и с представители на офисите на конгресмените Джаред Московиц, Майк Лоуер и Майк Търнър. Теми на диалозите бяха правоприлагането, битката с корупцията и противодействието на зловредно съветско въздействие за отбрана на евро-атлантическите полезности и върховенството на закона. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР