Главният прокурор Иван Гешев поиска замразяване със задна дата на

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска замразяване със задна дата на
Коментари Харесай

Гешев предлага намаляване на заплатите в съдебната система

Главният прокурор Иван Гешев изиска заледяване със задна дата на заплатите в правосъдната система, което действително ще докара до тяхното понижаване. Предложението му бе отправено до Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), която ще го одобри и на собствен ред ще го сложи пред Пленума на Висш съдебен съвет.

В предлагането си Гешев включва заледяване на личното си заплащане, както и заплатите на двамата ръководители на висшите съдилища, членовете на Висш съдебен съвет, основния контрольор и правосъдните инспектори.

Главният прокурор споделя, че " разрастващата се пандемия от COVID-19 изисква вземането на всички нужни ограничения, както за запазване живота и здравето на хората, по този начин и за опазване на икономическата непоклатимост и качеството на живот в страната ".

" Изпълнението на ограниченията по време на изключителното състояние ще продължи да въздейства негативно върху осъществяването на бюджета и ще има за последица финансова неустойчивост във всички браншове, в това число и след преодоляване на опасността от пандемията. Тези условия изискват от нас финансова дисциплинираност, вземане предвид с зародилите усложнения в бюджетната сфера и взаимност с българските жители в изискванията на изключителното състояние “, споделя прокурор Гешев.

Той упорства заплатите в системата да бъдат сведени до размера им към 1 януари тази година, което да остане в действие до края края на 2020 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР