Главният прокурор Иван Гешев поиска от Пленума на Висшия съдебен

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска от Пленума на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Гешев иска публична процедура и обсъждане на предложението за прекратяване на мандата му

Главният прокурор Иван Гешев изиска от Пленума на Висшия правосъден съвет оптимално обществена процедура и разискване всъщност на предлагането за предварително преустановяване на мандата му. Това оповестиха от прокуратурата и прецизираха, че Гешев е изпратил писмо до Висш съдебен съвет.

В писмото е посочено, че сигналът на министъра на правораздаването Надежда Йорданова демонстрира надълбоко непознаване на Конституцията и законите в Република България.

Гешев насочва молба до членовете на съвета да прегледат и двете оферти за предварително преустановяване на мандата му - това от някогашния длъжностен министър Янаки Стоилов и това от Йорданова, макар множеството дефекти, юридическата неплатежоспособност и политически причини, нарушаващи правилото за разделяне на управляващите.

По този метод ще имам опция, в границите на открита процедура и при оптималната гласност пред Вас и пред българското общество, да взема отношение по всяко едно от изказванията на министъра на правораздаването, предшествани от ежедневни, само че задочни нападки в медиите, уронващи престижа на правосъдната власт и нарушаващи съществени европейски полезности като върховенството на закона и разделяне на управляващите, написа Гешев.

Това е единственият легален метод, по който бих могъл да защитя от непрекъснатите политически и медийни офанзиви от страна на изпълнителната власт освен своята чест и достолепие, само че и тази на всеки прокурор, с което ще бъдат опровергани изказванията на министър Йорданова и изпълнителната власт, показва основният прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР