Главният прокурор Иван Гешев поиска имунитета на още един депутат

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска имунитета на още един депутат
Коментари Харесай

Гешев поиска пореден депутатски имунитет - на Димитър Аврамов от ДПС

Главният прокурор Иван Гешев изиска имунитета на още един народен представител - Димитър Аврамов (посочен в известието на прокуратурата единствено с букви Д. А. - бел. ред.) от Движение за права и свободи, заяви пресцентърът на прокуратурата.

Искането е на Софийската градска прокуратура от април и към този момент е импортирано в деловодството на 49-о Народното събрание.

Обвинението желае за следващ път позволение от депутатите за продължение на наказателното произвеждане против народния представител.

Той е притеглен към наказателна отговорност за търговия с въздействие през 2019 година Аврамов е упрекнат, че през 2012 година в качеството си на народен представител от ГЕРБ, е изискал от предприемача Светослав Илчовски 220 000 лева, както и право върху използването на земеделските му земи.

Срещу това Аврамов е поел ангажимент да упражни въздействие върху директорката на Областна дирекция " Земеделие " Зорница Александрова във връзка със земи, за които се отпускат дотации.

Аврамов, който към оня миг е народен представител от ГЕРБ, е задържан и изключен от партията, а по-късно става лидер на листата на Движение за права и свободи в Монтана. Оттогава на всички избори е избиран за депутат от придвижването.

Наказателното произвеждане против Аврамов е формирано в Специализирания углавен съд, а след закриването му разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийския градски съд. То обаче е спряно заради придобиване на депутатски имунитет от Аврамов.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на самия Аврамов за събаряне на имунитета му.

Главният прокурор изиска събаряне на имунитета на Аврамов и в границите на 48-ото Народно заседание. Тогава националният показал даде единодушие за продължение на наказателното произвеждане против него.

В рамките на 49-ото Народно заседание Гешев изиска имунитетите на няколко народни представители, измежду които водачът на ГЕРБ, депутатът от ГЕРБ, съпредседателят на " Продължаваме промяната ", самостоятелният народен представител, както и депутатите от " Възраждане ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР