Главният прокурор Иван Гешев подкрепи искането на медиците за по-строги

...
Главният прокурор Иван Гешев подкрепи искането на медиците за по-строги
Коментари Харесай

Гешев подкрепя медиците за по-строги мерки срещу коронавируса

Главният прокурор Иван Гешев поддържа настояването на медиците за по-строги ограничения против ковид.

Припомняме, по-рано през днешния ден от Столичната лекарска гилдия настояха да бъде въведена възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Пред БНР обвинител номер едно съобщи, че изцяло поддържа това искане. Той изясни, че му се обаждат лекари от цялата страна и съгласно него цялото лекарско съсловие е за радикални ограничения.

Гешев напомни, че той самият е призовал за такива ограничения още във вторник в Народното събрание.

Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, тъй като те ще бъдат на първа линия, в случай че се развият отрицателно нещата, отсече основният прокурор. Когато ние сме заболели, отиваме при доктор, не при политик, акцентира още той.

Гешев съобщи, че за повторно приканва за радикални ограничения и изрази безпокойство, че в случай че се наложи да го направи за трети път, към този момент ще е късно и и може да се окажем в " италиански вид ".

Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да създадат всичко допустимо, с цел да защитят българските жители, българската страна, а и личните си фамилии, безапелационен бе той.

Припомняме, във вторник Иван Гешев предизвести да се готвим за военно състояние поради рецесията с ковид. Ден по-късно съобщи, че усеща забавени реакции поради политически размишления. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР