Главният прокурор Иван Гешев отново предлага да се създаде съвместно

...
Главният прокурор Иван Гешев отново предлага да се създаде съвместно
Коментари Харесай

Гешев пак иска да прави съвместно звено с МВР и ДАНС за изборите

Главният прокурор Иван Гешев още веднъж предлага да се сътвори взаимно звено с Министерство на вътрешните работи и ДАНС за противопоставяне на пазаруването на гласове. Той е изпратил до служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и шефа на организацията Пламен Тончев писмо, заяви държавното обвиняване. Целта е по-добра съгласуваност сред институциите, се споделя в него.

" През годините работата му е посочила положителни резултати и практики, които са в полза на българските жители ", настояват от прокуратурата.

Подобни звена са създавани неведнъж, само че за положителните им резултати може да се спори. Редки са случаите на задържан и наказан уредник на скица за платен избор. Обикновено се задържат хора от най-ниските равнища, плащали на няколко десетки да продадат гласа си. Обвинение към върховен представител на политическа партия за сходно нещо е немислимо.

При предходните избори тогавашният вътрешен министър. Той намерено подлагаше на критика прокуратурата с изказвания, че не желае да проверява пазаруването на гласове. В същото време Министерство на вътрешните работи ускори интензивността си към вота и организира голям брой интервенции. Въпреки това известия за наказани съвсем няма.

Сегашният министър Демерджиев разгласи за приоритет битката с купения избор. Той уточни, че Министерство на вътрешните работи към този момент можело да се опита да стигне и до уредниците на незаконните схеми. Демерджиев не е подлагал на критика Рашков за слаби резултати в битката с купения избор, само че двамата се спречкаха по други линии., че уволнявал експерти без претекстове и че се поддавал на въздействие. Той попита дали Министерство на вътрешните работи още стои на позицията " Мутри вън " или към този момент тя е заменена на " Мутри вътре ". Демерджиев отговори, че е пристигнал в Министерство на вътрешните работи, с цел да довърши мутрите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР