Главният прокурор Иван Гешев отиде извънредно в парламента, за да

...
Главният прокурор Иван Гешев отиде извънредно в парламента, за да
Коментари Харесай

Иван Гешев отиде извънредно в парламента заради манипулираните снимки от спалнята на Борисов! ГЕРБ иска процедура за изслушването на Лена и Кирчо за видеата на ПИК от стълбището и от Солун

Главният прокурор Иван Гешев отиде изключително в Народното събрание, с цел да взе участие в Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, с цел да бъде изслушван за манипулираните фотоси от спалнята на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Главният прокурор разгласи, че по случая информация могат да дадат наблюдаващите прокурори, той няма такова право съгласно Конституцията. Това оповестява Агенция ПИК.

Тома Биков от ГЕРБ попита за какво е поканена единствено госпожа Йончева на чуването, а не е поканен евродепутатът Андрей Новаков или да вземем за пример чешкият евродепутат, който е обявил, че резултатите от експертизите за фотосите от спалнята на някогашния министър председател.

Анна Александрова от ГЕРБ също изрази възмущението си от дневния ред. Според нея комисията е от 17 души и би трябвало да бъдат най-малко 9 депутати в залата, с цел да стартира съвещанието. След като процедурата й комисията да спре работа, защото е нелегитимна, беше отхвърлена, Александрова изиска чуване на " Кирчо и Лена " за видеата на ПИК от стълбището пред любовната им квартира и от Солун, тъй като те вълнуват обществото.

Тома Биков също изиска на идващото чуване тук да бъдат Кирил Петков и Лена Бориславова, с цел да кажат има ли записът от стълбището отношение към назначението й в Българската банка за развиване. " Защото това е спор на ползи. Тези записи същински ли са, или не са ", попита той.

Главният прокурор Иван Гешев попита за какво не поканят в залата госпожа Веселина Томова от " Афера ", която първа е популяризирала фотосите и изрази терзанието си, че в тази комисия би трябвало да се дебатират съществени законодателни проблеми, а тя стартира с проблеми с кворума и броенето на депутатите.

Преди това основният прокурор Иван Гешев приказва и пред публицисти в Народното събрание. " Главният прокурор не е задължен да се явява в парламентарни комисии. С оглед последното решение на Конституционния съд, той може да показва в Правната комисия единствено систематизирана аналитична информация, а не информация по съответни досъдебни производства. От извънредно значение за прокуратурата е взаимоотношението сред обособените управляващи. Това взаимоотношение обаче допуска взаимно почитание и съблюдаване на правилата на държавността.
Едва ли е правилно в 16 ч да се получава покана и да се желае в нарушаване на закона и на Конституцията избрана информация до 17 ч. Надявам се тази форма на неотложност да не приказва за липса на чувство за държавност ", разяснява Иван Гешев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР