Главният прокурор Иван Гешев отбеляза необходимостта от единодействие на компетентните

...
Главният прокурор Иван Гешев отбеляза необходимостта от единодействие на компетентните
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев откри Осмата годишна конференция на тема  “Безопасна инфраструктура”, организирана от Българската браншова асоциация “Пътна безопасност”

Главният прокурор Иван Гешев означи нуждата от единодушие на способените институции чрез въвеждане на единна държавна политика, предвиждаща съответни ограничения за противопоставяне на тежките пътнотранспортни катастрофи и понижаване на пътните нарушавания. В нея ясно би трябвало да бъдат посочени времевите рамки, коя институция какво прави и извънредно нормативно да бъдат уредени взаимоотношенията сред тези институции.

Като втора съществена тенденция в работата на управляващите в Българя, Гешев уточни потребността от нормативни промени, спомагащи за превъзмогване на законодателните празноти и дефекти в в този момент настоящите разпореждания по повод санкциониране на нарушителите на пътя.

В тази връзка - сложни промени в административния развой и Закона за придвижване по пътищата с оглед практикуване на надзор над способените държавни институции и техните пълномощия по предварителна защита и попречване на тежките пътнотранспортни катастрофи.

Иван Гешев съобщи, че поради това, че институциите се занимават по-скоро с битката между тях, то неправителствения бранш би трябвало да послужи за основател и тласък за възстановяване на това положение.

В умозаключение основният прокурор акцентира, че държавните  институции са призвани да служат на всеки български жител като обезпечат нужните условия за гарантиране на неговия живот и здраве. За да бъде реализирано това следва способените структури да работят взаимно в битката с войната по пътищата.
Източник: crimesbg.com







Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР