Главният прокурор Иван Гешев осветли подробности за новината, че Лена

...
Главният прокурор Иван Гешев осветли подробности за новината, че Лена
Коментари Харесай

Лена се видя в чудо! Гешев със звучен шамар заради държавната измяна: Образувано е наказателно производство

Главният прокурор Иван Гешев осветли детайлности за новината, че Лена Бориславова е разследвана за държавна измяна. По време на среща с депутати от ГЕРБ обвинител №1 заяви, че има формирано наказателно пpoизвoдcтвo за изнасяне на класифицирана информация, предава ПИК.

По-късно кореспондент попита Иван Гешев дали става дума за Лена Бориславова, която в качеството си на шеф на кабинета на Кирил Петков дава секретни документи на журналиста от Bird Атанас Чобанов. Главният прокурор обаче отхвърли да отговори.

Агенцията разкри, че в прокуратурата е постъпил отчет на ДАНС, който уличава Лена Бориславова в държавна измяна. Според информацията, поместена в отчета, тогавашната шефка на кабинета на Кирил Петков е поискала секретни документи за „ Турски поток “. След като ги е получила, тя е драскала върху тях с насоки кои елементи да се употребяват, с цел да бъдат ударени президентът Румен Радев и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според отчета на ДАНС има данни, че документите са предаден на Атанас Чобанов, който ги разгласява в уеб страницата си.

Очевидно прокурорите са намерили задоволително учредения да бъдат повдигнати обвинявания на Лена Бориславова, откакто са образували наказателно произвеждане. Ако се потвърди виновността й, тя е застрашена с 8 години затвор за дейностите си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР