Главният прокурор Иван Гешев остави журналистите напразно да го чакат

...
Главният прокурор Иван Гешев остави журналистите напразно да го чакат
Коментари Харесай

Гешев не дойде на разпит

Главният прокурор Иван Гешев остави публицистите на вятъра да го чакат пред постройката на Софийската градска прокуратура, където обвинител №1 бе привикан на разпит през днешния ден. Гешев обаче е в отпуск и не се появи в 10 ч, както трябваше.

Отпуската на основния прокурор пристигна на фона на врящия в правосъдната система скандал след напрежението сред Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов. Шефът на Националната следствена работа внесе сигнал против основния прокурор във Висшия правосъден съвет, само че с изключение на пред него, обвинител №1 бе предназначен да дава пояснения и пред СГП, която прави инспекции по въпросния сигнал. 

 Сарафов упрекна Гешев, че скрито е записвал свои сътрудници като в частност заприказва за Йордан Стоев, член на Висш съдебен съвет. Зам.-главният прокурор изиска още инспекция за това дали началникът му е употребявал без да заплаща почивната станция на прокуратурата в Боровец, известна като Регентската вила - изказвания, които Гешев отхвърли по време на съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет. 

Едно от главните обвинявания по отношение на Гешев обаче остава това, че куп следствия са били държани на трупчета, в частност “БарселонаГейт ”. 

 Другата инспекция против Гешев е за търговия с въздействие поради изказванията на основния прокурор, че са му предлагани посланически постове против оставка.

 Гешев съобщи, че откакто даде пояснения пред прокурор, ще приказва и пред Висшия правосъден съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР