Главният прокурор Иван Гешев определи като притеснителен сигнала за дейността

...
Главният прокурор Иван Гешев определи като притеснителен сигнала за дейността
Коментари Харесай

Иван Гешев безкомпромисен към БНО "Шипка": Няма да допуснем зловредно руско влияние в България и действия, които уронват нашия интерес и интересите на нашите евроатлантически партньори

Главният прокурор Иван Гешев дефинира като стеснителен сигнала за активността на Военен съюз- Българско национално опълчение " Шипка ", който се ревизира от Софийската градска прокуратура (СГП). Пред публицисти във Велико Търново Иван Гешев сподели, че към момента не е  запознат с съответните данни по съответната кореспонденция, само че дефинира случая като стеснителен за българската национална сигурност и за евроатлантическите ползи.
 
Той напомни, че откакто СГП се е самосезирала, е упълномощила инспекция на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) с оглед вероятно определяне на данни за закононарушение срещу Републиката.
 
" Става въпрос за съмнение за вероятно деяние и активност, която опонира освен на българското законодателство и българската Конституция, както и активност, която пази непознати национални ползи, вероятно ", сподели Иван Гешев.
 
" Знаете, че сме част от европейското семейство, пазиме ползите на Европейския съюз и нашите евроатлантически сътрудници, и не можем да допуснем зловредно съветско въздействие в България и съответни дейности, които уронват нашия интерес, само че и ползите на нашите евроатлантически сътрудници ", акцентира Гешев. Той означи, че при предходния основен прокурор е постъпило искане за изтриване на регистрацията на това съдружие.
 
Във Великотърновския университет основният прокурор Иван Гешев изнесе открита лекция пред студенти за правилата на правовата страна и ролята на прокуратурата в юридическия развой. Големият проблем в България е, че някои хора считат, че законите важат за другите, само че не за тях, което демонстрира, че хора, които приказват за господство на правото, за правда, за правова страна, приказват едно, а очевидно вършат друго, по този начин Гешев разяснява пред публицисти отхвърли на някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков да получи призовка от прокуратурата по отношение на прокурорска кореспонденция.
 
Гешев акцентира, че искане за лишаване на имунитета на който и да било депутат, се внася в Народното събрание от основния прокурор, едвам след предложение от наблюдаващ прокурор, за открити данни за осъществено закононарушение.
 
Иван Гешев разяснява, че би трябвало да бъдат подхванати дейности от Министерството на правораздаването, с цел да бъде решен въпросът с наредбата, която подсигурява заплащането на движимостите лица, с цел да не се стигне до блокаж на цялото правосъдие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР