Главният прокурор Иван Гешев официално е поканил вътрешния министър Бойко

...
Главният прокурор Иван Гешев официално е поканил вътрешния министър Бойко
Коментари Харесай

Гешев покани и вътрешния министър – заради защитата на еврото

Главният прокурор Иван Гешев публично е поканил вътрешния министър Бойко Рашков, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Предложението за работна среща идва на фона на извънредно обтегнати връзки сред институциите. От през вчерашния ден е в ход акция на прокуратурата в Министерство на вътрешните работи, като върховен служител на реда към този момент е с обвиняване за трафик на антики и пране на пари, до момента в който в това време служебното държавно управление упрекна Прокуратура на Република България в опит да се меси в изпълнителната власт, в това число посредством приучване на шефовете на служби.

Протест искаше оставката на основния прокурор, до момента в който в това време в кабинета му за срещи дойдоха началниците на ДАНС и ГДБОП.

Евентуалната среща на Гешев и Рашков обаче няма да обвързвана най-малко публично с целия сюжет. Обвинител №1 показва предпочитание двамата да обсъдят резултатите от конференция, която министърът е пропуснал поради служебни задължения. Името на форума е „ Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския район. Постижения и провокации пред правоприлагащите органи “.

„ С оглед нуждата от продължение взаимоотношението сред изпълнителната и правосъдната власт, в частност Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи, бих се радвал да проведем работна среща “, се показва в писмото. Главният прокурор показва убеденост, че „ единствено с общите старания на обособените управляващи, могат да бъдат реализирани мечтаните от българските жители резултати, а точно дейно противопоставяне на престъпността. “

Писмото на основния прокурор до вътрешния министър приключва с думите: „ смятам, че обичайно положителната взаимна активност сред Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи в границите на нормативно откритите пълномощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и упованията на българското общество “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР