Главният прокурор Иван Гешев обяви призивите за съдебна реформа чрез

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви призивите за съдебна реформа чрез
Коментари Харесай

Гешев се сравни с Панорама: Ако ограничат ефирното ви време, ще оправи ли това проблемите на медиите в България?

Главният прокурор Иван Гешев разгласи апелите за правосъдна промяна посредством ограничение на пълномощията му като " опити за централизация на власт в една институция, партия или общественост ", на които той има намерение да се опълчва.

В изявление за " Панорама " Гешев реши и да направи многозначително съпоставяне сред желанието за конституционни промени в пълномощията му с публицистичното предаване на Българска национална телевизия.

" Ако някой счита, че би трябвало да се направи всеобхватна журналистическа промяна и реши да ви ограничи ефирното време или да промени програмния ви слот, тъй като сте " всесилен ", значи ли, че с това ще оправи проблемите на медиите в България? ", попита риторично той.

На въпроса дали прокуратурата изпуска целеустремено информация от следствието за чекмеджето с кюлчетата към Бойко Борисов - откакто ръководителят на ГЕРБ се оказа по-информиран от обществеността по експертизите - Гешев отговори негативно.

Оказа се обаче, че той е траял да поддържа въпреки и епизодични контакти с някогашния министър председател даже откакто Борисов към този момент не заема държавна служба.
" В последните 2-3 години съм го чувал 2-3 пъти и то по празници. Връзки или връзки отвън закона и морала не съм допускал ", беше обяснението му.Гешев добави още, че правилото на разделянето на управляващите допуска " и взаимоотношение ", по тази причина имал срещи и връзки с български политици.
Всеки различен въпрос за това по какъв начин Борисов е схванал, че точно френска банка е дала отговор на запитвания на прокуратурата за действителността на банкнотите от фотосите в Бояна, той препращаше към ръководителя на ГЕРБ.

Иван Гешев отклони въпроса за това дали може да подсигурява безпристрастност като началник на прокуратурата, откакто обвиняването по този начин и не стартира следствие против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски макар многогодишните кавги към бизнес ползите му и макар американските наказания " Магнитски ".
Той трансферира отговорността за събиране на данни за незаконна активност върху службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи и разгласи, че " не вижда проблем някой български прокурор да проверява депутата Пеевски ", в случай че има " безапелационни " доказателства.Отново стана ясно, че американското Министерство на финансите е отказало да споделя друга информация с българската прокуратура по проблема Пеевски отвън обществените известия за глобите против него - които " нямат наказателно-правен аспект ", както акцентира Гешев.
Гешев, който е дал изявлението на запис, упрекна политическите си съперници за това, че ги било боязън да дебатират в медиите по тематиката за правораздаването. Не стана ясно за какво не е предпочел да бъде в студиото на предаването, в което някогашният ръководител на 47 Народно събрание Никола Минчев беше събеседник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР