Главният прокурор Иван Гешев обяви, че според него в ЕС

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви, че според него в ЕС
Коментари Харесай

Гешев иска европейски еквивалент на закона Магнитски

Главният прокурор Иван Гешев разгласи, че съгласно него в Европейски Съюз би трябвало да бъде признат еквивалент на американския закон " Магнитски " и едвам по-късно той да бъде пренесен в националните законодателства на страните членки.

" Чисто юридически, моето мнение, че би трябвало да има в него Европейски Съюз, а по-късно – да се транспонира в съответното законодателство на националните законодателства. Това е моят юридически прочит, тъй като, въз основата на съответните документи на Европейски Съюз, в случай че ние приемем някакво законодателство, най-малко от това, което прочетох във вестниците, то ще е доста съществено несъгласие с европейското право ", сподели той пред БНР.

Той акцентира, че че ще бъде оповестена нова процедура за избор на 10-ти делегиран европейски прокурор от България, с цел да бъде напълно попълнена българската квота, откакто предходният конкурс се провали заради липса на искащи.

За връзките си с основния прокурор на Европейски Съюз той сподели:

" Политически оценки всеки има право да прави! Разберете, госпожа Кьовеши е експерт, тя е магистрат, тя не е политик и политическите оценки на нейното и на моето държание може да си ги прави всеки, само че мъчно могат да бъдат препоръчани политически стандарти към професионални връзки. Ако някой се обърква, че госпожа Кьовеши ще направи компромис с независимостта на нейните прокурори – става въпрос за европейски делегирани прокурори, които са апропо и български прокурори - прави огромна неточност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР