Главният прокурор Иван Гешев обяви 40% спад на престъпността в

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви 40% спад на престъпността в
Коментари Харесай

Гешев обяви 40% спад на престъпността в Монтана

Главният прокурор Иван Гешев разгласи 40% спад на престъпността в Монтана. Заради поредна акция на Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване, той посети района и се срещна с локални хора. Гешев е бил в селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници, заяви Българска телеграфна агенция. Срещите с локалните хора са били навън пред кметства и читалища.

" Историята е като на всички места, където вървим. Всички съжаляват за изгубения си занаят. Причините са неща, които прокуратурата не може да реши – обучение и работа. Но това, което може да създадем с Министерство на вътрешните работи, е противопоставяне на този вид престъпност. Това, което споделят хората, е главно липса на работа, проблеми с образованието, проблеми с възпитанието и какво ли още не ", заключи Гешев.

Според него за последните двама месеца, откогато полиция и прокуратура се активизираха, към този момент имало резултати.

" Това, което споделят сътрудниците от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, е, че към този момент, въпреки и единствено от два месеца, в Монтана има сензитивен спад в съпоставяне със същия интервал на предходната година на декларираните и регистрирани закононарушения в сегмента битова престъпност. Надявам се това да не е краткотраен резултат ", съобщи Гешев.

Главният прокурор предвижда към 1/3 спад до края на годината. Във всички прокуратури и полицейски дирекции има проект за дейности до тогава, изясни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР