Главният прокурор Иван Гешев обвърза намаляването на бюджета на прокуатурата

...
Главният прокурор Иван Гешев обвърза намаляването на бюджета на прокуатурата
Коментари Харесай

Гешев: Заради орязания си бюджет не може да помогнем на семейства на свои приятели от Украйна

Главният прокурор Иван Гешев обвърза намаляването на бюджета на прокуатурата с това, че в този момент не може да помогне на " фамилии на свои другари " от Украйна.

Това той сподели през днешния ден на влизане на Висш съдебен съвет, където ще се гледа въпросът за възможното му предварително му освобождение.

Преди дни основният прокурор персонално се яви на ГКПП-Дуранкулак, където посрещна семйства на украински магистрати, които ще бъдат настанени в станция на прокуратурата край Бяла. А ще се желаят пари за другата край Варна, която държавното управление на Бойко Борисов му трансферира в последните си дни.

Той заплаши, че ще прати въпроса в Конституционния съд (нищо че в действителност всяка година за бюджета на правосъдната власт има сходни пазарлъци с всеки финансов министър, б.р.).

Гешев, който другояче твърди, че не са понижени парите на прокуратурата, а на правосъдната власт, в този момент сподели, че са били понижени с 60% режийните на прокуратрата. После сподели, че тя няма да има пари за експертизи. После сподели, че ще желае още пари за почивни бази.

Тоя съобщи, че другояче Българска академия на науките заслужават не 20, а 200 млн. лева И още веднъж напомни, че има многочислени другари учени.

И съобщи, че в противен случай - даже ще желае пари от правителстто за бърз ремонт на втора почивна станция на прокуратурата.

" Просто желаеме да помогнем на свои другари ", разгласи той.

Иначе той съобщи, че в случай че настояването на Янаки Стоилов за освобождението му е било " правно нищо ", то новото на Надежда Йорданова е - " просто нищо ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/надежда йорданова всс сн вб.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 630 " height= " 420 " />

На собствен ред на влизане (след него) на Висш съдебен съвет министър Йорданова сподели, че чака професионален спор във Висш съдебен съвет.

Тя разгласи, че за " правното нищо " през вчерашния ден е разписала искане до Министерски съвет да се провиснал пари, с цел да се заплати неоправдателното решение против България на Европейски съд по правата на човека в Страсбург.

Има се поради осъждането на България от семейство Баневи - поради нарушена хипотеза за невиновност, в това число от изявления на основния прокурор и от наблюдавщата прокурорка. Както и за неразен арест. За това България ще заплати 19 800 евро, а то е и една от 9-те точки за искане на отстраняването на Гешев.

И подсети, че измежду тях се включват с изключение на уронване на престижа на правосъдната власт, по този начин и дейности или бездействия на основния прокурор.

На въпрос чака ли поврат, тя сподели, че чака Висш съдебен съвет да прояви професионална съвест.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР