Главният прокурор Иван Гешев обособи в структурата на Върховна касационна

...
Главният прокурор Иван Гешев обособи в структурата на Върховна касационна
Коментари Харесай

Прокуратурата със специално звено за престъпления с еврофондове

Главният прокурор Иван Гешев обособи в структурата на Върховна касационна прокуратура профилирано направление за закононарушенията срещу финансовите ползи на Европейски Съюз и реализирането на взаимоотношението с Европейската прокуратура.
Прокурорите от отдел 01 " Специализиран " във ВКП ще реализират връзка с представителите на Европейската прокуратура. Специализирането в тази тенденция има за цел основаване на национално равнище на организация за съдействие с Европейската прокуратура. Прокурорите ще обезпечават нужното подпомагане на европейските делегирани прокурори при бъдещата им работа по делата за закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз като измами, заграбване и разходване не по предназначението им на средства на Европейски Съюз, както и корупция на чиновници, виновни за отпущането и ръководството им.
Сформирана е и работна група от прокурори от ВКП за обзор и разбор на настоящата нормативна уредба и вътрешните методически и организационни актове в прокуратурата, с оглед сходството им с европейските правила, за обезпечаване на нужната нормативна, методическа и организационна обезпеченост на взаимоотношението сред държавното обвиняване и Европейската прокуратура.
С оглед осъществяване на целите на прокуратурата за предварителна защита, откриване и наказване на стандартната престъпност (т.нар. битова престъпност), в структурата на ВКП са обособени и посоки за работа по досъдебни производства за закононарушения против живота и здравето на жителите и за закононарушения срещу собствеността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР