Главният прокурор Иван Гешев недоумява от исканията Пред журналисти, след

...
Главният прокурор Иван Гешев недоумява от исканията Пред журналисти, след
Коментари Харесай

Иван Гешев би се притеснил, ако го харесват, а не от искания на оставка

Главният прокурор Иван Гешев недоумява от настояванията

Пред публицисти, след присъединяване си в конференция " Съдебна промяна. Специализирано правораздаване ", той запита какво е направила прокуратурата, което да не са очаквали българските жители.

Гешев повтори и тезата си, изказвана от него към този момент неведнъж - щом политиците желаят оставката на основния прокурор, значи прокуратурата работи доста добре. Притеснително щяло да бъде, в случай че харесвали прокурорите. " Нашата работа като прокурори не е да ни харесват, а в случай че ни харесват, значи сме си объркали специалностите. Ние не сме артисти ", безапелационен бе обвинител номер едно.

Гешев призна, че най-вероятно е позволил неточности с избрани кадрови решения , само че не назова съответно кои. Той би се отдръпнал от поста основен прокурор, когато реши, че не е потребен на прокуратурата и че във всички тези неистини, които се изсипват, има нещо правилно.
 Иван Гешев ще желае Конституционен съд да изясни пълномощията му
Иван Гешев ще желае Конституционен съд да изясни пълномощията му

И се оплака, че действително има по-малки пълномощия спрямо европейските сътрудници

Той разкри още, че прокуратурата е обезпокоена за това, че сред институциите се води война, само че не по виновност на самата прокуратура, а тази война прераства в персонална вендета, в репресии против родственици на магистрати . Гешев отхвърли да даде детайлности по изказванието си какви са репресиите против родственици на прокурори, съобщи единствено, че в никакъв случай не е мислил, че министерство, което няма нищо общо с Министерство на вътрешните работи, ще се занимава със събиране на доноси против магистрати.

Обвинител номер едно посочи, че се възраждат забравени към този момент неща, откакто били въведени в естествени граници. Гешев се надява да работи добре с всички служби и с Министерство на вътрешните работи. За това, че някой не харесва основния прокурор или някой не харесва някой различен - не би трябвало да се водят персонални и лични дуели, а да се работи в полза на българското общество.
 Гешев не дава България да се трансформира в Древния Рим за шепа богоизбрани
Гешев не дава България да се трансформира в Древния Рим за шепа богоизбрани

Главният прокурор вижда още дълъг път, преди да станем същинска европейска правова страна

Главният прокурор и прокуратурата нямат персонални борби, а имат борби против престъпността. Персонализиране на връзките сред институциите може да докара до един резултат - уронване на престижа на държавността, а цената ще платят българските жители, предизвести още един път Гешев.

На въпрос за това по какъв начин би коментирал изказванията, че по Плана за възобновяване и развиване няма да получим средства, до момента в който не се организира промяна в правораздаването, Гешев го дефинира като следващата политическа неистина. Лъжа е, че касае персонално основния прокурор , уточни той.

По тематиката за правосъдната промяна Гешев се сети за вица за казана в пъкъла и за това за какво нямало храна към него.

Гешев отхвърли да разяснява подправените вести, че разполагал с дефинира сметки, както и че по делото КТБ нищо не се е случило.
 Смяната на основния прокурор сега - съвсем невъзможна?
Смяната на основния прокурор сега - съвсем невъзможна?

Гешев имал цялостен надзор върху сегашния състав на Висш съдебен съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР