Главният прокурор Иван Гешев не може да е жертва, той

...
Главният прокурор Иван Гешев не може да е жертва, той
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Главният прокурор не може да е жертва

Главният прокурор Иван Гешев не може да е жертва, той има всички лостове да реагира, в случай че има някакви закани, има всички принадлежности да отбрани себе си, страната и правовия ред.

Така вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява пред NOVA изнесените през вчерашния ден данни от прокуратурата. Според държавното обвиняване основният прокурор е цел на офанзиви от олигарси, а прокурори и съдии са заплашвани.

Демерджиев акцентира, че основният прокурор има средствата и е задължен да се оправи със заканите както против себе си, по този начин и против магистрати, в случай че има такива.

„ Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за интервенцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато беше поискана помощ. Това не е наша разработка. Не мога да преценява дали това е безусловно правилно ”, сподели Демерджиев.

„ Това, което има като информация при нас, не е задоволително, с цел да кажа дали има подобен вид организация. Ако се приказва, че има превзета страна, Министерство на вътрешните работи не е част от нея. Министерство на вътрешните работи не е превзето. Няма въздействие върху Министерство на вътрешните работи, което да ни пречи да изпълняваме функционалностите си. Не мога да си показва по какъв начин някой може да завладее прокуратурата. Ако има такива хора, които са се обединили, с цел да дискредитират магистрати, задача на ДАНС и прокуратурата е да ги изобличат и да внесат обвинителния акт в съда ”, сподели Демерджиев.

„ Ако основният прокурор е обект на опасност, той има всички средства да се оправи с нея. Той не може да бъде жертва ”, сподели вътрешният министър.

Относно мъжа с прякор Къро, Демерджиев сподели: „ Този човек е част от престъпния контингент, който следим деликатно. Преди 2-3 месеца сложих задания на всеки един регионален шеф да отдели подобен престъпен контингент, който най-съществено въздейства на криминогенната конюнктура в страната. Този човек попада измежду подобен контингент ”, сподели Демерджиев.

Запитан дали въпросният мъж има връзка с „ частната граница ” и „ Капитан Андреево ”, Демерджиев сподели: „ Има данни тези сдружения да са свързани, само че освен с това лице, а и с други от престъпния контингент ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР