Главният прокурор Иван Гешев не е всевластен или безконтролен, тъй

...
Главният прокурор Иван Гешев не е всевластен или безконтролен, тъй
Коментари Харесай

Гешев бил проверяван над 70 пъти от 2018 г. насам

Главният прокурор Иван Гешев не е всесилен или безотговорен, защото той неведнъж се регистрира. В същото време от 2018 година против него са постъпили над 70 сигнала, по които са осъществявани инспекции, а прокурорите са се произнасяли по стандарт- както против всички останали български жители.

Тази позиция разгласява на уеб страницата си Прокуратурата на Република България.

Подчертава се, че в никакъв случай не е имало спънка да се води без значение следствие против основния прокурор, който е давал неведнъж пояснения пред прокурор, ДАНС и КПКОНПИ.
 КПКОНПИ подхвана Иван Гешев
КПКОНПИ подхвана Иван Гешев

Проверяват се сигнали за нарушавания на основния прокурор

" В хода на осъществявани инспекции съгласно компетентността си прокурорите са се произнасяли всъщност, както се действа по всички останали преписки против български жители. Стандартът е еднакъв, без значение от служебното състояние на лицето, против което е ориентиран сигналът ".

А другояче внушенията, че Иван Гешев е безотговорен и всесилен, не отговаряли на истината, защото той неведнъж се отчитал. Критика се насочва към народните представители, които към този момент трета година не изпълнявали конституционното си обвързване да изслушат отчета на основния прокурорза използването на закона и за активността на прокуратурата и на проверяващите органи. В същото време обаче Иван Гешев е което потвърждава, че механизъм за търсене на отговорност от основния прокурор съществува, акцентират от Прокуратура на Република България.

Твърденията, че е политическа теза, което е видно от посочената информация, написа прокуратурата. Заключението е, че изказванията на политическата класа са правно неоснователни, разрушават престижа на прокуратурата и основават у обществото съмнение към държавните институции.
 Гешев към този момент споделил всичко, чака процедурата във Висш съдебен съвет
Гешев към този момент споделил всичко, чака процедурата във Висш съдебен съвет

Главният прокурор не разкри кои политици оказвали въздействие в правосъдната система

Прокуратурата на Република България обосновава изказванията си със следните обстоятелства:

За интервала от 2018 година до в този момент против Иван Стоименов Гешев са постъпили над 70 сигнала с изказвания за осъществени от него нарушавания и/или закононарушения. Сигналите са подадени от жители, юристи, медии, неправителствени организации, асоциации и други. В същото време прокуратурата акцентира, че неведнъж се е самосезирала и по изявления в интернет - още веднъж за вероятно осъществени от основния прокурор закононарушения.

Сигналите са изпращани по подготвеност на Специализираната прокуратура, а - на Софийската градска прокуратура (СГП), която прави инспекции и следствия против магистрати, лица с имунитет, членове на Министерски съвет. На собствен ред наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Групово дело " Национална полиция ", ГДБОП, КПКОНПИ и други да извършат инспекции. Подчертава се, че сигнали против Иван Гешев годишно са подавани или препращани до Върховния административен съд, Софийски областен съд, Софийски градски съд, Инспектората към Висш съдебен съвет, Инспектората към ВКП, КПКОНПИ, Комисията за отбрана от дискриминация, Комисията за професионална нравственос и предварителна защита на корупцията във Висш съдебен съвет.

Припомня се, че във Висш съдебен съвет бяха импортирани и и от членове на Висш съдебен съвет с искане за предварително освобождение на основния прокурор, основанията за които били разисквани обществено и са притежание на обществеността. Предложенията обаче бяха отхвърлени от Пленума на Висш съдебен съвет.
 Надежда Йорданова не води война, само че желае да в профил предварително Иван Гешев
Надежда Йорданова не води война, само че желае да в профил предварително Иван Гешев

Йорданова чака Висш съдебен съвет към този момент да прегледа всъщност настояването й за предварително освобождение на основния прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР