Главният прокурор Иван Гешев най-вероятно няма да яви и пред

...
Главният прокурор Иван Гешев най-вероятно няма да яви и пред
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев е в отпуска

Главният прокурор Иван Гешев най-вероятно няма да яви и пред комисията по правни и конституционни въпроси, където беше да взе участие в " разискване, обвързвано с активността на прокуратурата и проверяващите органи по използването на закона по отношение на полицейско принуждение и приложимост на помощни средства от длъжностни лица против протестиращи жители ".

В писмото си до Гешев ръководителят на комисията Андрей Михайлов ( " ИТН " ) се базира на член 24 от правилника на Народното събрание, който планува минимум един път на три месеца основният прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд да бъдат викани на разискване в правната комисия по тематики, свързани с работата на ръководените от тях институции, в това число да дават отговор на въпроси. Заседанието е планувано за 16.30 ч. на 19 август (четвъртък).
 Янаки Стоилов: Иван Гешев желае да работи в удобна за него среда Янаки Стоилов: Иван Гешев желае да работи в удобна за него среда
" Докладът за Бюрото по отбрана дава опция основният прокурор да бъде изслушан в Народното събрание. Народните представители са в правото си...

От прокуратурата споделиха за, че Иван Гешев е в отпуск и най-вероятно няма да се отзове на поканата. От държавното обвиняване не можаха да уточнят докога основният прокурор няма да е на работа.

Още в понеделник Иван Гешев съобщи, ченито да бъде изслушван от депутатите по тематиката за полицейското принуждение, нито да взе участие в разисквания с аргумента, че с това ще наруши разделянето на управляващите и ще накърни независимостта на прокуратурата. По-рано през днешния ден - със същия мотив, той отхвърли поканата и на Временната комисия за подслушването и полицейското принуждение по време на митингите предходната година.

Още по тематиката: 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР