Главният прокурор Иван Гешев на разпит в Софийската градска прокуратура.

...
Главният прокурор Иван Гешев на разпит в Софийската градска прокуратура.
Коментари Харесай

Иван Гешев на разпит в прокуратурата, яви ли се в СГП?

Главният прокурор Иван Гешев на разпит в Софийската градска прокуратура . Причината е формирана инспекция за търговия с въздействие.

В постройката на някогашния Специализиран углавен съд към този момент се гледат част от делата на Софийския градски и Софийския апелативен съд и работят част от обвинителите от СГП.

Главният прокурор беше свикан за разпит тази заран. Около 09:30 часа той е влезнал в постройката , най-вероятно с лек автомобил със затъмнени стъкла. До този миг пред постройката има чиновници на НСО, което дава знак, че инспекцията и разпитът към момента не престават .

Гешев е дал пояснения по инспекция за търговия с въздействие след изявленията му от предходната седмица, че е получил заричане за посланически пост, в случай че подаде оставка.

Очаква се да бъде разпитан на следващия ден по друга инспекция – по сигнал на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, че е записвал телефонни диалози с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев без той да подозира за това.

Новината, че ще бъде разпитан заяви самият той на последния Пленум на Висшия Съдебен съвет. По думите му би трябвало да даде показания за търговия с въздействие .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР