Главният прокурор Иван Гешев изпрати (ВСС), в което категорично заявява,

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати (ВСС), в което категорично заявява,
Коментари Харесай

Иван Гешев в становище до ВСС: Не съм нарушил служебните си задължения

Главният прокурор Иван Гешев изпрати (ВСС), в което изрично декларира, че не е направил нарушаване на служебните си отговорности. Преди седмица шестима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет подписаха искане за отстраняването му, а през днешния ден за повторно това направиха четирима.

Според основния прокурор в настояването на кадровиците липсва изведен съответен състав за осъществено нарушаване - с дата, място, изложение на нарушаването и изтъкване на съответното служебно обвързване, което не е осъществено. Гешев написа, че мъчно може да бъде разбрано изказванието за осъществени от него тежки нарушавания. Става дума за преплитане на пълномощията на основния прокурор като обособен държавен орган и тези като административен началник на прокуратурата, без да има конкретика, написа той. Допълва, че в настояването за отстраняването му са посочени текстове в Наказателно-процесуален кодекс, които нямат връзка със служебните отговорности на основния прокурор.

Гешев добавя, че предвид на неналичието на юридически точно нарушаване на отговорностите му той допуска, че става въпрос за устни разпоредби. После прибавя, че не е давал никакви инструкции на проверяващите органи, израелски специалист не е взел участие в дейности по следствието на гърмежа против колата му по пътя сред Самоков и София, а не е и допускан на мястото на огледа.

В отговора си до Висш съдебен съвет основният прокурор ползва заповеди, от които излиза наяве, че в избрани интервали от време е бил в отпуск.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР