Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до председателя на 47-ото

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до председателя на 47-ото
Коментари Харесай

Гешев подкрепя промените в Наказателния кодекс, свързани с корупцията на пътя

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до ръководителя на 47-ото Народно заседание и до ръководителите на парламентарни групи, с което се показва поддръжка за импортираните от депутати законодателни оферти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Това оповестиха от прокуратурата.

Текстовете са в посока рационализиране на правната уредба, обвързвана с закононарушенията по превоза и съответно ръководството на моторни транспортни средства след приложимост на наркотични субстанции и алкохол. В писмото се показва, че прокуратурата е подготвена да взе участие на експертно ниво при разискване на законопроектите.

Гешев припомня на депутатите, че преди две години в Народното събрание са импортирани оферти в тази посока. Част от концепциите включват увеличение на размера на наказванията за този тип действия. Например - да се планува от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор за съзнателно причиняване на гибел на едно или повече лица в случаите , в които закононарушението е осъществено при ръководство на МПС след приложимост на алкохол с централизация над 2 на хиляда; при ръководство на транспортно средство след приложимост на наркотични вещества; при липса на нужната дееспособност и при превишаване на позволената скорост на придвижване с повече от 50 км/ч.
 По-тежки санкции при породена гибел на пътя желаят от „ Възраждане “
По-тежки санкции при породена гибел на пътя желаят от „ Възраждане “

Целят пешеходците да получат по-голяма отбрана

Друго предложение - в случаите на ръководство на моторното транспортно средство след приложимост на алкохол (над 1,2 промила) или на опиати транспортното средство да се лишава в интерес на страната.

В писмото до депутатите се отбелязва още, че всяко закъснение при предприемане на съответни дейности (срещу закононарушенията по транспорта) би довело до все по-голям брой на жертвите на пътно-транспортни катастрофи.
 Повдигнаха още едно обвиняване на Георги Семерджиев
Повдигнаха още едно обвиняване на Георги Семерджиев

Той е упрекнат и за владеене на наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР