Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до членовете на Пленума

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до членовете на Пленума
Коментари Харесай

Гешев иска публична процедура на предложението за прекратяване на мандата му

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до членовете на Пленума на Висш съдебен съвет за провеждането на оптимално обществена процедура и разискване всъщност на предлагането на министъра на правораздаването за предварителното му освобождение от служба.

В писмото е посочено, че сигналът на министър Надежда Йорданова демонстрира „ надълбоко непознаване” на Конституцията и законите в Република България.

„ Въпреки множеството дефекти на предлагането, юридическата му неплатежоспособност и политически причини, нарушаващи правилото за разделяне на управляващите, Ви апелирам, да го разгледате всъщност, в това число и импортираното на 16.07.2021г. от господин Янаки Стоилов (към оня миг длъжностен министър на правосъдието) предложение за предварително освобождение на основния прокурор на Република България Иван Гешев”, написа обвинител номер едно.

Гешев изяснява, че по този метод ще има опция, в границите на открита процедура и при оптималната гласност да вземе отношение по всяко едно от изказванията на министъра на правораздаването. „ Предшествани от ежедневни, само че задочни нападки в медиите, уронващи престижа на правосъдната власт и нарушаващи съществени европейски полезности като върховенството на закона и разделяне на властите”, твърди основният прокурор.

„ Това е единственият легален метод, по който бих могъл да защитя от непрекъснатите политически и медийни офанзиви от страна на изпълнителната власт освен своята чест и достолепие, само че и тази на всеки прокурор, с което ще бъдат опровергани изказванията на министър Йорданова и изпълнителната власт”, показва Гешев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР