Главният прокурор Иван Гешев изпрати до всички европейски институции и

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати до всички европейски институции и
Коментари Харесай

Иван Гешев иска помощ от Европа и САЩ с писмо, разкрива скандалната истина за извършения в България преврат

Главният прокурор Иван Гешев изпрати до всички европейски институции и посолства, в това число и на Съединени американски щати, в което моли за незабавни дейности в поддръжка на демокрацията в България, която е застрашена поради “безпрецедентната политическа офанзива против държавното обвиняване “.

В писмото, адресирано до ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, основни еврокомисари, ръководители на парламентарни групи, евродепутати и посолства на съюзнически страни в София, основният прокурор на България Иван Гешев разкрива с голям брой доказателства позорната истина за държавния прелом, който беше осъществен в България.
свързани новини67827на 01.01.2022
В него хронологично са разказани всички спорове сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в последната една година, законодателните оферти за закриване на профилираните съдилища и прокуратури и настояванията за премахване на Гешев, които са систематизирани от прокуратурата като невиждана политическа офанзива, която цели единствено покоряване на държавното обвиняване и персоналната промяна на основния прокурор, написа уеб сайтът " Лекс.бг ".

В писмото са припомнени всички следствия от последните няколко години против политици и предприемачи, в това число и против Васил Божков. За него прокуратурата напомня оповестения му запис, в който приказва за законодателни промени за ограничение на пълномощията на основния прокурор и „ превръщането му във фигурант “, като държавното обвиняване акцентира, че в този момент това е част от политическата стратегия на новата ръководеща коалиция.

В писмото е обърнато особено внимание и на случаи, в които се твърди, че целеустремено е атакувано фамилията на основния прокурор. Разказва се по какъв начин във връзка на инспекция на ГДБОП са били снети сведения от 83-годишния татко на Иван Гешев и дамата, с която основният прокурор живее на фамилни начала. В писмото не се споделя защо е била инспекцията, само че неотдавна правосъдният министър Надежда Йорданова сподели, че ще внесе искане за премахване на основния прокурор поради оповестения случай „ Жоси “, в който един от съдружниците във компанията твърди, че Гешев желал от него да трансферира дял от нея на татко му Стоимен.

В писмото е припомнена историята и с инспекцията на дипломата на Гешев, като е посочено, че без съображение е била осъществявана от Министерство на вътрешните работи, а също така се споделя, че са подложени на напън даже и другари на основния прокурор.

“Лица от приятелския му кръг, с които той се познава от 14-годишен и се занимават с малък бизнес, са подложени на масирани инспекции от Национална агенция за приходите, предизвикани напълно от познанството им основния прокурор “, написа в писмото.

Припомнени са и изявления на премиера Кирил Петков, в които той приканва Гешев да си подаде оставката и приказва за кадрови асортимент в прокуратурата и КПКОНПИ, които в писмото са избрани като „ пречистване посредством лустрация и повсеместен реподбор на прокурорите, което опонира на европейските полезности “.

Като „ невиждан опит за въздействие върху настоящи структури на правосъдната власт “ пък са избрани законодателните оферти за закриване на профилираното правораздаване.

Подробно е разказан и един от последните епизоди от опълчването сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата с размяната на обвинявания сред прокурори и служители на реда, свързани с следствието за милионите от автомагистрала “Хемус “.

„ Нормално е един магистрат да е подложен на напън, само че описаните дейности разкриват по-скоро една тактика за разрушение на демократичните устои на Република България, за подриване на европейските полезности, за отказване на концепциите за правовата страна и разделянето на управляващите “, пишат от прокуратурата и показват, че когато институционалният напън е толкоз огромен, това измества центъра на главната активност на обвинителите и основава действителна заплаха за демокрацията и в частност – за битката с престъпността.

“Мотивирана от невижданата политическа офанзива посредством внушения и институционални дейности, чиито подтекст дава съображение да се смятат за открита офанзива против независимостта на държавното обвиняване и персоналния интегритет на магистрати, членове на техните фамилии и другарски кръгове, Прокуратура на Република България насочва молба за незабавни дейности в границите на Вашата подготвеност за поддръжка на върховенството на правото и разделянето на управляващите “, приключва писмото, подписано от основния прокурор и всичките му заместници.































































Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР