Главният прокурор Иван Гешев изпрати до министъра на правосъдието Надежда

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати до министъра на правосъдието Надежда
Коментари Харесай

Гешев покани официално Надежда Йорданова и Христо Иванов на дебат за съдебната реформа


Главният прокурор Иван Гешев изпрати до министъра на правораздаването Надежда Йорданова и съпредседателя на парламентарната група на “Демократична България ” Христо Иванов следните писма:

“Предвид общите ни цели за неприкритост, бистрота и отчетност в работата на правосъдната система, споделям убеждението, че провеждането на обществен спор ще даде опция на всеки български жител да се запознае освен с причините по законопроекта, само че и по всички други въпроси, свързани с чувството за липса на правдивост в обществото.

Надявам се, че един подобен диалог с Вас пред българските медиите ще даде задоволително информация, на база която българските жители да си изградят вярна визия какви законодателни промени са нужни за отбрана техните права и законови ползи.

Изразявам готовността си този професионален диалог да бъде извършен в постройката на Народното събрание или на Министерски съвет, в комфортно за Вас време, като се изключи всеки четвъртък от седмицата, поради известния на обществото факт, че от министъра на правораздаването е импортирано следващото предложение за предварително освобождение от служба на основния прокурор и е допустимо то да бъде прегледано от Висшия правосъден съвет в идните четвъртъци.

Използвам мотива да Ви уверя в желанията си за дейно и ползотворно съдействие, за за гарантиране правата на всички български жители в наказателното и правораздаване. ”
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР