Главният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и

...
Главният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и
Коментари Харесай

Заради загиналия таксиметров шофьор: Гешев се срещна с представители на бранша

Главният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и Красимира Филипова се срещнаха с представители на таксиметровите организации в страната по отношение на случай от 8 октомври 2022 година., при който умря техен сътрудник след сдърпване в София. На срещата участва и представителят на основния прокурор Сийка Милева. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Срещата бе извършена по покана на основния прокурор, след изпратено писмо от името на Съюз такси, Браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Асоциация на таксиметровите синдикати.

Пред представителите на таксиметровия отрасъл основният прокурор изрази увещание, че казусът, при който 34-годишният мъж умря при зародил спор сред участници в придвижването, ще бъде разследван при оптималната гласност и бистрота.

В рамките на срещата управлението на Прокуратурата на Република България пое ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите водачи за взаимно разискване и правене на експертни оферти за промени в законодателството за обезпечаване на отбрана на участниците в придвижването, както и във връзка с предходните експертни оферти на Прокуратура на Република България, по отношение на водачите, използвали алкохол и наркотични субстанции.

Пред основния прокурор и заместниците му представителите на таксиметровия отрасъл сложиха и проблеми с приложението на член 234г от Наказателен кодекс, който се отнася до незаконните транспорти. Главният прокурор пое ангажимент да бъдат осъществени инспекция и разбор на практиката по тези каузи с оглед преценка за издаване на методически инструкции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР