Главният прокурор Иван Гешев и заместник-главният прокурор Даниела Машева проведоха

...
Главният прокурор Иван Гешев и заместник-главният прокурор Даниела Машева проведоха
Коментари Харесай

Гешев обсъди защитата на правата на лишените от свобода с председателя на БХК Красимир Кънев


Главният прокурор Иван Гешев и заместник-главният прокурор Даниела Машева организираха работна среща с ръководителя на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев и с координатора на план „ Проблемите с равното отнасяне на обвинените и подсъдимите в досъдебното произвеждане в България “ Антоанета Ненкова. Срещата бе по самодейност на БХК по отношение на резултатите от осъществения план, предават от пресцентъра на държавното обвиняване.

В хода на диалога бяха разисквани установените проблеми по отношение на правата на лицата, които се задържат за 24 часа по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи, както и на арестуваните в хода на досъдебното произвеждане до привършване на наказателния развой и последващото осъществяване на наказванията.

Дискутирани бяха и опциите за законодателни промени, свързани с правата на индивида и отбраната на уязвимите групи в наказателното произвеждане - етническите и религиозните малцинства, мигранти, ЛГБТИ-общността, малолетните и други

Главният прокурор Иван Гешев изрази подготвеност за продължение на разговора и съдействието с неправителствения бранш по въпроси, свързани с правата на индивида и господство на правото.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР