Главният прокурор Иван Гешев и шефът на ДАНС Пламен Тончев

...
Главният прокурор Иван Гешев и шефът на ДАНС Пламен Тончев
Коментари Харесай

Гешев и ДАНС ще борят заедно купуването на гласове, Рашков ще играе соло

Главният прокурор Иван Гешев и шефът на ДАНС Пламен Тончев са подписали заповед за основаване на междуведомствено звено, което да се бори с пазаруването на гласове на идните президентски и парламентарни избори на 14 ноември. Извън него обаче остава Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър Бойко Рашков неведнъж съобщи, че не вижда смисъл от сходно нещо. Той даже заподозря, че задачата е прокуратурата да желае такова взаимно звено е да получава информация за полицейските следствия и да ги стопира.

В името на жителите

Звеното се основава за да се подсигуряват политическите права на жителите, написа в известието на известието на прокуратурата. Подобни взаимни заповеди се издават преди всеки избори през последните десетина години. От активността на тези звена не е произлязло кой знае какво. Дела се образуват, има и импортирани обвинителни актове. Обикновено наказаните са дребни риби и съвсем в никакъв случай не са купували гласове за ръководещата партия.

Въпреки това прокуратурата твърди, че това е добър метод за взаимоотношение сред институциите. Според тях звеното е ефикасно и дейно. Гражданите могат да подават сигнали за нарушавания и посредством електронна форма, пишат оттова.

Нямаме отговор

В известието се показва още, че е отправена покана и силовия вицепремиер Рашков. До момента отговор от него не е постъпил.

Преди седмица на прокуратурата е да получи достъп до информацията на Министерство на вътрешните работи.

" И да стопират в една или в друга посока нашите следствия. Затова, коства ми се, че е по-добре за това да се разкрива истината и да се избегнат политическите пристрастия, които някои прокурори демонстрират, полицейските чиновници да си свършат работата, след което да рапортуват на прокуратурата ", съобщи той.

Едновременно с това МВР-шефът разяснява, че претендент за народен представител от ГЕРБ в Пловдив е провел скица за пазаруване на гласове на предишните избори. Сега бил в листите на партията., че на предходния избор били формирани най-вече каузи поради подозрения за пазаруване на гласове от ГЕРБ. На второ място били Движение за права и свободи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР