Главният прокурор Иван Гешев и Главният секретар на МВР Ивайло

...
Главният прокурор Иван Гешев и Главният секретар на МВР Ивайло
Коментари Харесай

Главен прокурор и главсек на МВР се окъпаха в море от взаимни комплименти

Главният прокурор Иван Гешев и Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов спретнаха следващата сценка за пред народа. На среща в Групово дело “Национална полиция ” те взаимно си благодариха за чудесните резултати, реализирани по линия на битката с битовата престъпност и телефонните измами.
Посланията им бяха излъчени непосредствено. От видеото се видя, че залата, пред която приказват е полупразна.

Гешев рече: Ние не може да се преборим с битовата престъпност, никоя страна не го е направила, само че имаме сериозен спад”. Той даде за образец Пловдив, където с месеци няма записано закононарушение.

„ Само преди 3 години в случай че някой споделяше, че казусът с телефонните измами може да бъде решен в допустими граници, никой не вярваше, че това ще е допустимо. Този проблем визира най-уязвимата част от нашето население. Тези хора крадяха от нашите родители, майки, татковци, баби и дядовци. Факт е, че спрямо миналите години има голям спад на тези измами “, уточни основният прокурор.

Гешев благодари на някогашния към този момент министът на вътрешните работи Младен Маринов за взаимната им работа.

Ивайло Иванов добави: “Резултатите ги виждаме, наклонността към понижаване е добра. съществени проценти отчитаме като спад на престъпността. Сега разликата е 10-15, 20 %. Основното нещо, което би трябвало да създадем е, жителите да имат възприятието за сигурност. Превенцията е доста значима. Трябва да се постараем по този начин, че да позволяваме все по-малко осъществяване на закононарушения.

Престъпността по света не е по-малка, в противен случай. когато съм ходил на открито, постоянно са ме предупреждавали там не отивайте. Тук нашата страна е доста сигурна. Прокуратурата е наш благонадежден партньор”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР