Главният прокурор Иван Гешев е започнал обучението си в Академията

...
Главният прокурор Иван Гешев е започнал обучението си в Академията
Коментари Харесай

Рашков: Гешев е започнал във факултет ДС, не е ясно дали е изкарал задължителния стаж

Главният прокурор Иван Гешев е почнал образованието си в Академията на Министерство на вътрешните работи във факултет „ Държавна сигурност “, като по-късно е бил в „ Народна милиция “, само че инспекцията не е потвърдила изрично, че е минал наложителния си стаж преди да получи юридическа дееспособност. Това изясни в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков в отговор на въпрос дали дипломата на Обвинител №1 е съответна на позицията, която заема.

„ Установихме при инспекция назначена от мен, че Иван Гешев в учил в Академията на Министерство на вътрешните работи във факултет Държавна сигурност, траял е образованието си 2 години. Факултетът е закрит и след това той учи 5 години във факултета „ Народна милиция “, 10 семестъра и е положил изпит по наказателно право, гражданско право и по специфични дисциплини, които не знам какво съставляват. След това става действен служащ в РПУ. А по-късно явно е почнал теоретико-практическия стаж, като става и пом.-следовател в Национална следствена служба, до момента в който изтече въпросният стаж " Не сме създали справедлива инспекция на този въпрос дали Гешев е минал теоретико-практически едногодишен стаж, тъй като представляващият Висш съдебен съвет изиска да се напише публично писмо и да приложа решението, всичко е направено, документално питане направих, след което „ разходката “ приключи безрезултатно. Във Висш съдебен съвет отговорът беше, че има тапия на уеб страницата, само че в нея има заличени данни. Ние не може да създадем точна инспекция, в която да сме сигурни в това, което вършим “, акцентира Рашков.



Той добави, че не му е известно дали правосъдният министър има пълномощията да ревизира въпроса.

Вчера просветният министър Николай Денков оповести резултатите от своята инспекция по проблема, съгласно която във факултета на Държавна сигурност Гешев е изучавал главните юридически дисциплини и в последна сметка е излязъл от висшето образователно заведение с гражданска компетентност „ Право “. След държавните изпити обаче следва наложителен стаж, поради който и Рашков е изискал данните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР