Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-ото

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-ото
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Димитър Аврамов (посочен в известието на прокуратурата единствено с букви Д.А. - бел. ред.) по предложение на Софийската градска прокуратура.

Искането е за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Аврамов, който е упрекнат за търговия с въздействие, оповестяват от прокуратурата. С определение от 20 април 2023 година спецсъдът, който към този момент не съществува, е спрял наказателното произвеждане против Аврамов поради придобиване на депутатски имунитет.

От прокуратурата напомнят, че продължаването на наказателното произвеждане против депутат е допустимо единствено след позволение на Народното събрание или при документално единодушие на депутата от Движение за права и свободи, който може самичък да се откаже от него. Делото против Аврамов се водеше от закритата към този момент спецпрокуратура, която през април 2019 година внесе обвинителен акт в спецсъда. След закриването на спецсъда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийския градски съд.

Аврамов беше задържан през юли 2012 година, когато бе народен представител от ГЕРБ. След арестите бе снет имунитетът му, с цел да бъде разследван. През 2016 година Софийският градски съд оправда Аврамов, само че година по-късно Софийският апелативен съд анулира оправдателната присъда и върна делото на първата инстанция заради основни нарушавания. От 2017 година Аврамов непроменяемо влиза в Народното събрание с листата на Движение за права и свободи.

Според държавното обвиняване Аврамов е изискал от арендатора Светослав Илчовски на пет пъти общо 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, а по-късно е взел 100 хиляди лева, с цел да упражни въздействие върху длъжностни лица и по този начин да реши проблем с други обработваеми земи.

Аврамов твърдял, че ще упражни въздействие върху шефа на регионалната дирекция " Земеделие " Зорница Александрова, за която твърдял, че тя е негов човек и ще уреди проблемите на предприемача.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР