Главният прокурор Иван Гешев е възмутен от полицейския побой срещу

...
Главният прокурор Иван Гешев е възмутен от полицейския побой срещу
Коментари Харесай

Гешев е възмутен от полицейското насилие. И толкова

Главният прокурор Иван Гешев е засегнат от полицейския побой против протестиращи младежи, само че не може да разяснява нищо повече. Причината – той не управлява съответните прокурори и не може да им споделя какво да вършат.

" Длъжни сме всички да изразим възмущението си от това, което видяхме. Нямам нито отговорностите, нито пълномощията да управлявам досъдебни производства ", съобщи шефът на държавното обвиняване в Народното събрание, където се появи изненадващо в четвъртък. Гешев сподели, че е бил поканен на чуване от правната комисия и доста бързал, тъй като бил отвън София.

Главният прокурор съобщи, че се е срещнал с клиповете с полицейско принуждение предишния петък. За следващ път той се оправда с " конституционната промяна " от 2016 година по силата на която към този момент не можел да управлява прокурорите. Гешев изясни, че не бил осведомен с делото против служителите на реда. Но пък сподели, че се забавлява с изказванията на вътрешния министър Бойко Рашков. Преди дни той разгласи, че прокуратурата цяла година е крила записите и е повдигнала обвинявания едвам преди дни.

Гешев отговори, че в случай че някой има искания към скоростта, с която се води делото, би трябвало да се обърне към правосъдния инспекторат, а не към него, тъй като той нямал право да се меси на прокурорите.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР