Главният прокурор Иван Гешев е решил да отложи обръщението към

...
Главният прокурор Иван Гешев е решил да отложи обръщението към
Коментари Харесай

Гешев отложи обръщението към народа

Главният прокурор Иван Гешев е решил да отсрочи обръщението към народа по Българската национална телевизия, за което самият той заяви в късните часове на 8 юни по време на на Висшия правосъден съвет.

Информацията бе обявена от няколко медии, а от прокуратурата потвърдиха за " Дневник, само че не прецизираха каква е повода за решението.

За това, че основният прокурор е изискал да се възползва от правото си на послание към нацията, каквото има право по Закона за радиото и малкия екран, бе обявено първо. Статията в началото се позоваваше на информация от публичната телевизия. След това материалът изчезна за малко, след това се появи с цитиране на източник от правосъдната власт.

Според Закона за радио и телевизия право на послание по Българска национална телевизия и БНР имат президентът, ръководителят на Народното събрание, министър председателят, ръководителят на Конституционния съд, основният прокурор и ръководителите на Върховния касационен и административен съд. Гешев към този момент се е възползвал от това право - през 2020 година, когато против него имаше огромни цивилен митинги с искане за оставката му.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР