Главният прокурор Иван Гешев е привикан на разпит в Софийската

...
Главният прокурор Иван Гешев е привикан на разпит в Софийската
Коментари Харесай

Иван Гешев е привикан на разпит по сигнала на Борислав Сарафов

Главният прокурор Иван Гешев е привикан на разпит в Софийската градска прокуратура, с цел да даде пояснения по сигнала на своя заместител Борислав Сарафов против него.

Преди седмица Сарафов изиска предварителното преустановяване на мандата на Гешев, като изброи три нарушавания на закона от страна на основния прокурор - нелегално записване на диалози с политици и магистрати, " заграбване " на за лично прилагане и неразрешена интервенция в делото " Барселонагейт ".

Сигналът на Сарафов беше импортиран по едно и също време в СГП и във Висшия правосъден съвет, където започнаха две обособени инспекции и се чака редом изключително съвещание на Пленума по абсурда.

Самият Гешев излезе в заплатен отпуск в четвъртък по " ", без да показва последна дата на краткотрайното си отдръпване от работа.

Междувременно той изпрати послания към всички страни - и към Народното събрание, и към Висш съдебен съвет - че държи компрометиращи материали, които възнамерява да направи обществени, и че няма да подаде оставка непринудено.

Разпитът в СГП е плануван за 10 ч. на 22 май.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР