Главният прокурор Иван Гешев е пътувал сам в джипа с

...
Главният прокурор Иван Гешев е пътувал сам в джипа с
Коментари Харесай

Иван Гешев е бил сам в джипа при взрива, щетите по колата са незначителни, обяви вътрешният министър


Главният прокурор Иван Гешев е пътувал самичък в джипа с защитата, назначена му от НСО, по време на гърмежа на пътя към Самоков. Той не е бил съпроводен от фамилията си по време на случая, който се проверява като терористичен акт на Националната следствена работа (НСлС).

Това стана ясно от думите на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на парламентарния надзор на въпрос от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов.

Първоначалната версия беше, че в колата са били жена му и децата му по време на опита за нападение. Това се разбра в деня на гърмежа - 1 май, от думите на началника на следствието и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, който тогава съобщи в народен ефир, че " единствено една случайност е избавила както Иван Гешев, по този начин и фамилията му и редица други хора, които са прекосявали по това време по този път “.

Демеджиев заяви още в Народното събрание, че маршрутът през село Железница за Самоков е бил нормален за Иван Гешев и той неведнъж е минавал оттова. Това се разминава с друга първична версия - че маршрутът, по който се е движил кортежът на основния прокурор е бил решен в последния миг. По думите на вътрешния министър вредите по джипа след гърмежа са незначителни, като има единствено една сачма, която пробила фара.

" Видът на взривното устройство и бронировката на джипа не разрешават осколките да обхванат вътре. Той е доста по-сигурен, в сравнение с този, който употребява президентът ", съобщи още Демерджиев от парламентарната естрада.

Министърът сподели още, че не знае дали индивидът от Израел, участвал на огледа на мястото, където се случва взризът на пътя, е специалист. Това, че израелски експерт е взел участие в следствените дейности на мястото на случая също беше версия, стартирана от представители на Национална следствена служба, като по думите на Демерджиев той е заведен на мястото на престъплението от следователи. Въпросният човек е дошъл в България в същия ден, в който избухна бомбата, сподели още вътрешният министър.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР