Главният прокурор Иван Гешев е особено евроатлантичен и оглушително партньорски

...
Главният прокурор Иван Гешев е особено евроатлантичен и оглушително партньорски
Коментари Харесай

Гешев - евроатлантикът и партньорът на САЩ

Главният прокурор Иван Гешев е изключително " евроатлантичен " и оглушително партньорски надъхан към САЩ в последно време.

" Разпространяването на детска порнография, слага под риск сигурността на нашите деца. Заедно с нашите американски сътрудници показахме, че може да защитим тяхната сигурност в името на по-доброто им бъдеще и справедливостта. "

Това е най-новият туит от през днешния ден на обвинител №1.

Разпространяването на детска порнография, слага под риск сигурността на нашите деца. Заедно с нашите американски сътрудници показахме, че може да защитим тяхната сигурност в името на по-доброто им бъдеще и справедливостта.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)

Повод е радостният факт, че следовател от Национална следствена служба се е явил и приказвал по наказателно дело в щата Флорида против незаконна група за разпространяването на нецензурен материали с присъединяване на деца.

Всъщност създаването е обикновено да е партньорска и взаимна. Както излиза наяве от изказванията, от Щатите са ни съобщили за съществуването на педофила - 49-годишният Пламен Велинов от София. Ние сме го задържали и предали. Други петима също са упрекнати по отношение на следствието на уеб страниците Newstar Enterprise.

" В хода на наказателния развой... във връзка с процесуалните дейности, осъществени на територията на Република България и оказаната правна помощ е изслушан следователят от Национална следствена служба Чавдар Ангелов ", оповестяват през днешния ден от прокуратурата.

Всичко това става пред 12-членно жури във Флорида.

" Това е един от многото образци за съдействие сред нашите народи, който води до разпределяне на правдивост ", написаха от посолството на Съединени американски щати.

Само преди дни различен очевидно " политкоректно " насочен туит на основния прокурор гласеше:

" Колегите от Софийската градска прокуратура изрично откриха, че България няма нищо общо с гърмежа на Кримския мост. Това е следващата съветска хибридна офанзива против европейската общественост. "

Колегите от Софийската градска прокуратура изрично откриха, че България няма нищо общо с гърмежа на Кримския мост. Това е следващата съветска хибридна офанзива против европейската общественост.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)

Това обаче е нищо на фона на същинската еуфорична стихия на тематика " Молитвена закуска ", която избухна преди три дни. Особено в едни медии, които всекидневно пишат идентични неща. Съобщаваше се, че Гешев ще взе участие на 2 февруари в обичайна Молитвена закуска във Вашингтон. Директно информацията у нас гласеше, че тя била " давана от президента Байдън ".

Там нашият основен прокурор щял да споделя закуската с " общественици и обществени фигури от повече от 100 страни, които споделят общи морални и духовни полезности ". Не се посочваше лист на полезностите... 

После се случи следното - в. " Сега " насочи питане до американското посолство. Още същия ден оттова дадоха отговор, че: 

" Американското държавно управление не взе участие в организацията на това посещаване. "

И прецизираха, че " макар че доста представители на държавното управление на Съединени американски щати от разнообразни партии и звена на ръководство посещават Националната молитвена закуска, тя не е проведена от държавното управление на Съединените щати ".

В " съответните уеб сайтове " непретенциозно доуточниха, че събитието " има частен темперамент и е по покана на двама американски конгресмени ". И леко преправиха някои заглавия от " давана от Джо Байдън " на надалеч по-скромното - че отивал на закуска... " при Байдън ".

Ние пък ще прибавим, че в положителното не доста остаряло време постоянен посетител на Молитвената закуска бе Цветан Цветанов - до момента в който беше №2 в ГЕРБ.

А преди дни Сийка Милева " поздрави регулаторните органи в Съединени американски щати за постигнатия триумф в инспекцията " на Nexo. Оказа се, че там наказателно дело няма и в никакъв случай не е имало. Сключено е съглашение, криптобанката е изтеглила артикул, който не е бил съвсем ок с американските регулации, платила си е санкцията и всичко завършва. Факт, на който Милева направи юридически разбор по този начин -  " разследваните от нас лица признават виновността си пред регулаторните органи " (?!).

Всичко това контрастира с обстоятелството, че против двама от посочените от Съединени американски щати като корупционери по световния закон " Магнитски " - Делян Пеевски и Илко Желязков прокуратурата не си е мръднала пръста. Освен да изяснява, че " Магнитски "  няма правна тежест у нас, след което да приключи инспекцията... 

Срещу третия обаче - Васил Божков, има 20-ина обвинявания, въпреки нито едно от делата още да не е даже импортирано в съда с обвинителен акт.

Няма да припомняме обстоятелството на нулев интерес от страна на прокуратурата към това: защо диагонално през България минава тръба на Путин, към активността на " Лукойл ", за продължителното ослушване за отравянето на Емилиян Гебрев, обстоятелството, че у нас - макар пропагандата - няма нито един с произнесена присъда даже на първа инстанция за активност в полза на Русия и прочие

Най-меко казано, сериозно контрастира и на помитащата реч(едва ли има по-подходящ израз б.р.) единствено преди дни на отиващата си US посланичка Херо Мустафа на събитие на Американската комерсиална камара у нас.

" Една доста дребна група сътвори (в България) система, която обогатява олигархичната класа и завладява държавните запаси.

Лично съм осведомена с това, тъй като работя с нашия бизнес, с цел да го отвръщаме. И какво се случва с тези, които нямат такава поддръжка - основава чувство за беззащитност. И обезкуражава тези, които желаят да се борят за страната си. Наистина е мъчително да виждам това ", сподели тя на 20 януари.

А в неделя Мустафа - нетипично за посланик,да се одобряват законите за търсене на отговорност на основния прокурор. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР