Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещение в Република

...
Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещение в Република
Коментари Харесай

Гешев е в Полша за участие в церемонията по повод 84-та годишнина от „Кристалната нощ“

Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещаване в Република Полша за присъединяване в церемонията във връзка 84-та годишнина от „ Кристалната нощ “. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

В двудневните възпоменателни събития, проведени от Европейската еврейска асоциация, основният прокурор ще посети лагерите Аушвиц и Биркенау, където ще бъде отдадена респект на 6-те милиона евреи, станали жертви на Холокоста. Официалните посетители ще участват на запалването на шест свещи в една от камерите в лагера Аушвиц, както и ще положат венци на Стената на гибелта.

За присъединяване в събитията са поканени ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, европейският комисар по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей, ръководителят на Чешкия парламент Маркета Адамова, министър председателят на Черна гора Дритан Абазович и други, както и родственици и близки на евреи, починали в концентрационните лагери във Втората международна война.

В полския град Краков основният прокурор Иван Гешев ще взе участие в интернационална конференция, отдадена на провокациите пред противодействието на актуалните прояви на антисемитизма. Участници в полемиките ще са парламентаристи от страни членки на Европейския съюз и представители на интернационалните еврейски организации.

„ Кристалната нощ “ е едно от най-мрачните събития в новата история на европейския континент. В нощта на 9 против 10 ноември през 1938 година в Австрия и Германия членове на паравоенната организация на Национал-социалистическата партия на Адолф Хитлер провеждат разгром - разграбени и опожарени са 191 синагоги и 815 магазина, благосъстоятелност на евреи. 30 000 евреи са задържани и са изпратени в концлагери. " Кристалната нощ " се приема за началото на Холокоста.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР