Главният прокурор Иван Гешев е категоричен, че призивите за конституционни

...
Главният прокурор Иван Гешев е категоричен, че призивите за конституционни
Коментари Харесай

Гешев: Адвокатите на подсъдими и обвиняеми искат слаба прокуратура


Главният прокурор Иван Гешев е безапелационен, че апелите за конституционни промени за намаляване на прокуратурата са в полза на нарушителите, не и на хората.

"Кратката дума е безочливост. Защото това е все едно прокуратурата да желае промени в закона " - по този начин основният прокурор Иван Гешев разяснява настояването на НПО-то на юристите да се орежат пълномощия на прокуратурата, а тя да бъде извадена от правосъдната власт. В своето мнение Фондация "Български юристи за правата на индивида " упорства за конституционни промени, които да вкарат правосъден надзор над всеки прокурорски акт и управление на активността на основния прокурор.

"Адвокати на подсъдими и наказани нарушители желаят промени в активността на прокуратурата. Аз разбирам, че доста хора имат интерес от слаба прокуратура, само че това на го желаят хората ", разяснява още Гешев в Ихтиман, където беше по линия на следващата акция на органите на реду против битовата престъпност.

"Адвокатите на подсъдимите желаят това, което се случва в последните месеци по отношение на най-богатите в страната и битовата престъпност, да спре. Най-сигурният метод е със законодателни промени които да блокират активността на прокуратурата. Това е в полза на техните прокисата или представители, само че не е в полза на хората ", безапелационен беше основният прокурор.

"Има една гранична линия - от едната страна са ползите на хората, от другата на нарушителите и олигарсите. Политиците би трябвало да изберат от коя страна ще застанат ", добави още Гешев, който призна, че не знае какво тъкмо желае президентът и "каква е задачата на тези събеседвания ", които се водят в президентството за промени в Конституцията.

Иван Гешев повтори, че българската прокуратура е направила всичко належащо за екстрадицията на хазартния необут Васил Божков от Обединените араски емирства. Днес оттова са се завърнали двама прокурори, които са водили диалози с представители на ОАЕ на високо равнище. "Топката е в друга страна ", заключи Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР