Главният прокурор Иван Гешев е изпратил предложение за отмяна на

...
Главният прокурор Иван Гешев е изпратил предложение за отмяна на
Коментари Харесай

Гешев иска отмяна на българското гражданство на бивш шеф на Евразийската банка за развитие

Главният прокурор Иван Гешев е изпратил предложение за анулация на българско поданство, предоставено по натурализация против вложения на съветски жител.

Според източници на Българска национална телевизия става въпрос за Игор Финогенов – някогашен шеф на Евразийската банка за развиване. Той е непосредствен до властта в Кремъл, за което свидетелстват фотосите му с някогашния президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев.

Финогенов е работил и със Сергей Николашин, посланик в София, изпъден от България през септември 2020 година по искане на Гешев, тъй като е разузнавач на ГРУ.

По време на следствието на аферата с по този начин наречените " златни паспорти " са събрани доказателства за основни нарушавания по една от процедурите.

Установено е, че инвестицията е официална и не е поддържана. Главният прокурор е изпратил до правосъдния министър предложение за лишаване на поданството.

В Туитър Иван Гешев написа:

" След открити нарушавания от жител на Руската Федерация по делото на Специализираната прокуратура " златни паспорти " сезирах министъра на правораздаването с искане да насочи предложение до президента за анулация на българското поданство на лицето. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР