Главният прокурор Иван Гешев е използвал охрана при пътуването си

...
Главният прокурор Иван Гешев е използвал охрана при пътуването си
Коментари Харесай

След атентата: Гешев пътувал до САЩ с охрана за 15 бона

Главният прокурор Иван Гешев е употребявал защита при пътуването си до Съединени американски щати с държавни средства на стойност близо 15 хиляди лева Това излиза наяве от отговор на Националната работа по защита на въпроси, заложени от депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев по отношение на визитата на Гешев в Съединени американски щати при започване на годината.

От Демократична България показват, че съгласно отговорите на началника на НСО Емил Тонев, в службата не разполагат с публична информация дали Гешев е бил в отпуск при визитата си в Съединени американски щати при започване на годината.

Според заместника на основния прокурор Красимира Филипова в интервала 30.01-07.02.2023 година Иван Гешев е бил в отпуск, визитата му в Съединени американски щати не е финансирано със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България, означават още от Демократична България.

От отговора на НСО на въпросите на Ивайло Мирчев излиза наяве, че основният прокурор е употребявал защита при пътуването си до Съединени американски щати с държавни средства на стойност 14 784,39 лв.. В тази сума са включени самолетни билети, хотелско настаняване, дневни пари, медицински застраховки и фотоси за визи.

Според закона за НСО по член 20 алинея 4 на основния прокурор в страната се обезпечава персонална защита и профилиран превоз, а при служебно пътешестване в чужбина и при нужда - персонална защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР