Главният прокурор Иван Гешев днес излезе и направи дълго и

...
Главният прокурор Иван Гешев днес излезе и направи дълго и
Коментари Харесай

Гешев: Лицето Бойко Борисов ме заплаши, питал е къде е семейството ми! Искал е да се прекрати делото "Барселонагейт"

Главният прокурор Иван Гешев през днешния ден излезе и направи дълго и прочувствено изказване пред медиите, без обаче да дава отговор след него на въпроси. Той даде да се разбере, че няма да хвърли оставка, въпреки да е заплашван, както той, по този начин и фамилията му. Обичам България, гордея се, че съм българин, работя за хората, с нами Бог, по този начин Гешев приключи конференцията си, а преди този момент се нахвърли гневно върху много хора, измежду които " лицето Бойко Методиев Борисов ", " лицето Борислав Боби Сарафов " и много други.

" Преди месеци получих предложение, завоалирано – споделят от Бойко Борисов, по какъв начин да стана дипломат или в Израел, или в Турция, а вероятно да имам политическа карира.

Не го взех насериозно. "

А също така обвърза неволите си с това, че осветлил съветския шпионаж и това, че споделил, че ще арестува Путин.

" Докато други министър председатели подаряваха кученца на господин Путин ". После го назова " лицето Бойко Методиев Борсов ", което му се обадило.

" Но очевидно тогава е почнала организацията нависоко това, което виждаме ".

Той приказва за първи път, откакто номинираната за министър председател Мария Габриел, а след нея и шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, желаеха предварителното му премахване.

Иван Гешев се върна от Съединени американски щати в събота през нощта, а през днешния ден по проект би трябвало да замине за Португалия.

Процедурата за неговото премахване стартира да тече, откакто той получи документите, с които се желае освобождението му. Според разпоредбите на Висш съдебен съвет той би трябвало да бъде известен неотложно за настояването. В тях обаче не е записано дали това би трябвало да стане персонално, или по електронен път.

" Лицето Бойко Борисов е звъняло на мой другар и го е питал къде е фамилията ми. Получил е отговор, че не се знае, а истината е, че те бяха в другарска страна, при другарски прокурор, с цел да са на несъмнено ", изясни Гешев, който добави, че се усеща необичайно, че би трябвало да се оправдава, че е останал жив след атентата против него.

Получих позвъняване от прокурор, че до дни би трябвало да се приключи делото " Барселонагейт " (което се води по съмнения и изявления, че Бойко Борисов има къща в Барселона, държанка и дете от нея, които се къпят в пари и разкош в Испания). Гешев разгласи, че делото е на специфичен контрол от него и няма да бъде прекратявано, а следствието ще продължи най-малко до края на годината.

Гешев разкри, че е провел стотици диалози през последните дни и в последна сметка желае оставката на своя заместител Сарафов, който, в случай че не я подаде самичък - той персонално ще предложи на колегията да я гласоподава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР