Главният прокурор Иван Гешев дава днес обяснения по проверка на

...
Главният прокурор Иван Гешев дава днес обяснения по проверка на
Коментари Харесай

Гешев влезе тайно в СГП да дава обяснения за търговия с влияние


Главният прокурор Иван Гешев дава през днешния ден пояснения по инспекция на Софийската градска прокуратура (СГП) за търговия с въздействие.

От 9 ч. Сутринта медиите чакаха идването му в постройката на някогашната профилирана прокуратура, заяви БНР. Той не се появи.

Но по сигурна неофициална информация Гешев е влезнал тайно в постройката от заден вход и е дал пояснения по инспекцията. Към 12 ч. той още не бе излязъл от основния вход, където го чакаха публицистите.

Самият Иван Гешев изясни преди дни, че става дума за инспекция за, предизвикана от негови изявления на 15 май и след това на заместника му Борислав Сарафов, който твърди, че основният прокурор нелегално е записвал телефонен диалог на член на Висш съдебен съвет, че употребил почивната станция на Боровец за персонални потребности и че оказвал въздействие по делото „ Барселонагейт “.

Ето какво сподели Иван Гешев в четвъртък във връзка идния разпит:

Няма да покрия нищо, нито със следствена загадка, нито с нещо друго. Имам предпочитание да заявя безусловно всичко, което ми е известно, обществено пред цяла България и пред членовете на Висшия правосъден съвет. Като заявявам доста ясно, че от това ще има огромен позор за една част от членовете на Висшия правосъден съвет, който позор няма да е за основния прокурор и за прокуратурата. За благополучие няма да е за целия Висш съдебен съвет. Но си мисля, че това ще подейства очистващо на политическото въздействие в правосъдната власт и съм твърдо решен да го направя в името на българските жители и бъдещето на децата ни, тъй като е време политиката да излезе от правосъдната власт “.

По информация на БНР пояснения по тази инспекция е дал и Сарафов, както и Йордан Стоев, член на Висш съдебен съвет, за който Сарафов твърди, че е бил записван.

Очаква се да бъдат снети пояснения и от заместничките на основния прокурор, които съгласно сигнала на Сарафов са били в стаята, в която Гешев споделил, че е записал над 150 политици, магистрати и представители, с които коментирал настояването за отстраняването му.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР