Главният прокурор Иван Гешев аплодира на крака премиерната постановка в

...
Главният прокурор Иван Гешев аплодира на крака премиерната постановка в
Коментари Харесай

Иван Гешев заведе прокуратурата на театър

Главният прокурор Иван Гешев приветства на крайници премиерната режисура в Сатиричния спектакъл " Една задръстена звезда ", видя кореспондент на Lupa.bg. Неин режисьор е шефът на трупата и артист Калин Сърменов. Обвинител номер 1 бе в компанията на своя заместител и шеф на Националното разследване Борислав Сарафов и представителя си Сийка Милева.

Спектакълът по текст на Слав Тенев и Боряна Иванова е извънредно настоящ и слага доста тематики за размисъл от актуалното българско общество. Актьорският състав е превъзходен - Петър Калчев, Полин Лалова, Иван Панев, Борислав Захариев, Александра Сърчаджиева и Елена Атанасова. Всеки от артистите внася необикновен нюанс към своята роля. В постановката вземат участие студенти от Театрален лицей " Любен Гройс ".



В спектакъла има мигане към всички нас, както и към полицията, пожарната, локалната власт и прокуратурата. Направи усещане, че основният прокурор Иван Гешев и сътрудниците му изгледаха изключително деликатно спектакъла и с усмивка одобряваха закачките към органите на реда и прокуратурата. На финала цялата аудитория приветства на крайници страхотните актьори, създателите на пиесата, както и режисьора Калин Сърменов.

От името на обвинител номер 1 на сцената бе поднесена огромна кошница с цветя. Иван Гешев поздрави Сърменов и показа, че постановката кара всички ни да се замислим над доста неща.



Действието се развива в днешно време в един краен квартал на столицата. През една неуместна история се пречупват безусловно всички страсти, които ни вълнуват. В траги-комичната история са забъркани една жена, която се заклещва в тръбата на детска площадка, един комшия, служител на реда, пожарникар, маникюристка и журналистка. Авторите подхождат с подигравка към всички и търсят отговор на въпроса кое кара човек да бъде лакомец.

" Егоизмът не е плод на нашето време. Това е част от човешката същина. Част от нашето несъвършенство и част от стремежът ни да го разберем. Неразбирането ни кара да оправдаваме всичко, с цел да можем да продължим напред и да избегнем самотата. Човек не си дава сметка, че е уединен поради личния си нарцисизъм и не схваща какъв брой малко е належащо да промени, да се откаже, да одобри, да преструктурира, с цел да бъде благополучен ", споделя Сърменов.



" И несъмнено, виновността в никакъв случай не е в нас. Тя е там някъде, забулена в оправдания, в условия и искания. Всичко това обаче не значи, че би трябвало да се предаваме и да не се борим със себе си. Една изключителна обстановка в един елементарен ден. И тогава идва ред на едно от най-великите качества на индивида – опцията да се надсмее над себе си даже тогава, когато приказваме за неща, кодирани в същността му, като егоизма ", споделя артистът режисьор.

Калин Сърменов е и създател на стиховете, които героите извършват в спектакъла. Музиката е дело на Асен Аврамов, сценографията на Антония Попова и Кирил Наумов, костюмите на Боряна Семерджиева, а хореографията на Татяна Янева.

Главният прокурор Иван Гешев не пропуща премиера на Сатиричния спектакъл и очевидно избира да се любува на комедии след края на работния си ден. Така да вземем за пример преди две години той отпразнува рождения си ден като заведе фамилията си в Сатиричния спектакъл на премиерата на спектакъла " Телевизионна мрежа ".

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР