Главният прокурор е сезиран и от ГД „Национална полиция“ -

...
Главният прокурор е сезиран и от ГД „Национална полиция“ -
Коментари Харесай

Извънредно! Румяна Арнаудова за проверките на милионерите: Само в София 283-ма са купили имоти за над 500 000 лева

Главният прокурор е сезиран и от Групово дело „ Национална полиция “ - Министерство на вътрешните работи със информации за открити лек коли от марките " РолсРойс ", " Ферари ", " Ламборджини ", " Майбах " и " Бентли ", ръководени на територията на Република България от български жители. В справките е посочено, че против част от физическите лица има заявителски материали в Министерство на вътрешните работи за възможни закононарушения от общ темперамент в това число за осъществени данъчни закононарушения и измами.

Предоставената информация от Национална агенция за приходите и ГДНП е преценена като мотив за осъществяване на инспекция, поради съществуване на данни за осъществени данъчни закононарушения /чл. 255 и сл. от НК/ и пране на пари /чл. 253 от НК/, заради което основният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на дейности на територията на цялата страна. По направлението " лица, ръководещи първокласни коли " Установено е, че у нас се имат и ръководят 50 автомобила " Майбах ", 193 автомобила " Бентли ", 31 автомобила " Ламборджини ", 68 автомобила " РолсРойс " и 93 автомобила " Ферари ".
Част от тези коли са с непозната регистрация, само че се ръководят на територията на България. Те са с марките „ Майбах “. Данни за възможни осъществени данъчни закононарушения или пране на пари. Затова основният прокурор назначи инспекция. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова за назначената по-рано инспекция на милионерите в България.

По тези две посоки се правят идентични дейности. Недвижими парцели – данъчни инспекции на физическите лица. Установяване на типа на недвижимия парцел, датата на придобиване, наложително ще се прави разбор на средствата на купувачите. По отношение на колите ще се правят аналогични дейности. Ще се открива предходния и сегашния притежател, както и произхода на парите.

Голяма част от закононарушенията, които се правят, законодателят е планувал с изключение на отнемане от независимост, може да се наложи и конфискация. Проверката започва, почнали са самостоятелни инспекции. Очакваме органите на Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите да извършат съответните инспекции.

В София 283 лица са придобили парцели за над 500 хиляди лева, 185 са придобили парцели за над 500 и 98 лица за над 800 хиляди лева

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР