Главният прокурор Борислав Сарафов, както и неговите предшественици на поста

...
Главният прокурор Борислав Сарафов, както и неговите предшественици на поста
Коментари Харесай

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Главният прокурор Борислав Сарафов, както и неговите прародители на поста Иван Гешев и Сотир Цацаров ще бъдат изслушани във краткотрайна комисия за инспекция на условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса. Това стана ясно от оповестения авансово дневен ред на комисията.

Изслушването на Сарафов е оповестено като чуване " по отношение на данни и информация за групи за въздействие в прокуратурата ипредприети ограничения от страна на управлението на прокуратурата ".

Гешев и Цацаров ще бъдат питани за информация за групи за въздействие в прокуратурата през интервала, в който са били основни прокурори.

Последното съвещание на тази комисия се организира във вторник, като на чуване беше градският прокурор Илияна Кирилова. То обаче се трансформира в цирк, откакто депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи в комисията взеха решение да неодобряват съвещанието. Първо те желаеха съвещанието въобще да бъде прекъснато поради липса на кворум, след което се стигна до надвиквания и замяна на остри реплики.

От разкритията досега стана ясно, че дейностите към мрежата на Нотариуса са свързани с търсения Петьо Петров-Еврото. Преди дни някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков разгласи, че има данни и за директна връзка сред групировките на Нотариуса и Еврото с " политическата власт, в това число с изпълнителната власт " в годините на дейната им престъпна активност.

Рашков отхвърли да уточни имена на съответни хипотетични техни настойници, само че уточни, че става дума за връзки с " представители на високо равнище от изпълнителнатавласт ".

Междувременно от Антикорупционния фонд приканват на идващото съвещание на комисията да бъде изслушано цялото управление на Министерство на вътрешните работи по разкритите случаи.

Изслушването на Сарафов, Гешев и Цацаров би трябвало да се състои на 2 април.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР