Главният прокурор Борислав Сарафов е предложил – апелативния прокурор на

...
Главният прокурор Борислав Сарафов е предложил – апелативния прокурор на
Коментари Харесай

Сарафов иска ВСС да освободи апелативния прокурор на Варна, държал оръжия в дома си

Главният прокурор Борислав Сарафов е предложил – апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров да бъде освободен дисциплинарно от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Прокурор Чавдаров беше упрекнат за държане на огромно количество муниции в жилището си в морската столица, без да има позволение за това.

На 15 август кадровиците от колегията отстраниха краткотрайно обвинителя от служба, като той няма да може да извършва функционалностите си за период от 4 месеца, до момента в който тече наказателното произвеждане против него.

В предлагането на Сарафов за освобождението на Чавдаров се показва, че откритото държане без съответно позволение на огромно количество муниции, както и последвалите дейности по привличане на магистрата в качеството на обвинен и предаването му на съд за осъщественото, са необятно отразени в националните медии и електронни уеб сайтове в отрицателен за него и за Прокуратурата на Република България аспект.

Главният прокурор показва, че статутът на обвинения като прокурор, заемащ все още на осъществяване на действието управителна служба - апелативен прокурор на Варна, изисква висок морал, честност, поддържане на доверието в обществото и отбягване на всички дейности, които могат да накърнят достолепието на специалността и да застрашат репутацията на магистратите.

" Допуснатите от магистрата нарушавания опонират на пет разпореждания от Кодекса за етично държание на българските магистрати, отличават се с висока степен на социална укоримост и по тази причина следва да се ангажира неговата дисциплинарна отговорност ", се показва още в предлагането на Борислав Сарафов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР