Главният преговарящ на Иран Али Багери Кани сериозно продължава логичните,

...
Главният преговарящ на Иран Али Багери Кани сериозно продължава логичните,
Коментари Харесай

Иран продължава да преговаря до сваляне на санкциите

Главният договарящ на Иран Али Багери Кани съществено продължава разумните, рационални и дейни договаряния и в цялостна съгласуваност с него за унищожаване на глобите против Иран.

Това написа външният министър Хосейн Амир-Абдолахян в своя Twitter акаунт през днешния ден, цитира news.bg.

" Продължаваме напъните си със мощ и логичност. Реалистичният метод на Съединени американски щати и приемането на трайна гаранция за цялостната икономическа полза на Иран от съглашението може да бъде плодотворно в договарянията ", добави иранският първи посланик.

Непреките договаряния за унищожаване на глобите против Иран се организираха в столицата на Катар Доха във вторник и сряда с присъединяване на основния договарящ на Иран Али Багери Кани, заместник-върховния представител на Европейски Съюз по външната политика и заместник-генералния секретар на Службата за външна активност на Европейски Съюз Енрике Мора и Специалният представител на Съединени американски щати по въпросите на Иран Робърт Мали.

Припомняме обаче, че те завършиха без прогрес.

Съединените щати показаха отчаяние, че двудневният кръг от непреки договаряния с Иран по нуклеарната договорка е приключил без прогрес.

Въпреки че сме доста признателни на Европейския съюз за напъните му, ние сме разочаровани, че Иран още веднъж не съумя да отговори позитивно на самодейността на Европейски Съюз и затова не е реализиран прогрес, съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

През март нуклеарната договорка изглеждаше покрай обновяване, когато Европейски Съюз, който координира договарянията, предложения във Виена външните министри на страните по съглашението за завършване на съглашението след 11 месеца непреки договаряния сред Техеран и Вашингтон.

Оттогава насам обаче договарянията бяха прекъснати, най-много заради настояването на Иран Съединени американски щати да отстранен Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война от листата си на задграничните терористични организации.

Споразумението от 2015 година направи по-трудно за Техеран създаването на материали за нуклеарни оръжия. То обаче се разпадна, откакто президентът Доналд Тръмп изтегли Съединените щати от него през 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР