Главният преговарящ на ЕС с Великобритания Мишел Барние е потвърдил

...
Главният преговарящ на ЕС с Великобритания Мишел Барние е потвърдил
Коментари Харесай

Мишел Барние: Споразумението с Великобритания остава несигурно

Главният договарящ на Европейски Съюз с Англия Мишел Барние е удостоверил през днешния ден пред страните членки, че комерсиалното съглашение с Лондон продължава да е нестабилно, единствено месец преди края на преходния интервал след Брекзит. Това оповестиха осведомени източници, представени от Франс прес в сряда.

Европейски Съюз и Англия договарят за подписването на комерсиално съглашение, което ще контролира комерсиалните им връзки от началото на идната година, откакто завърши преходният интервал след Брекзит.

Преговарящите обаче не могат да преодолеят разликите в областите на риболова, държавната помощ за фирмите и бъдещото решение на разногласия.

Барние не може да каже дали през идните дни ще бъдат реализирани изискванията за подписване на съглашение, съобщи един от източниците. Тази заран към момента не е било ясно дали договарящите ще съумеят да преодолеят разликите си по трите съществени точки, които блокират съглашението, добави вторият източник.

В същото време страните членки на Европейски Съюз са призовали през днешния ден Барние да не се впуска в договарянето на незадоволителна комерсиална договорка с Англия, единствено тъй като наближава 31 декември, сподели почитан посланик от Европейски Съюз, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР